Туитър информира, че след като Русия ограничи достъпа до приложението, специалистите са създали

...
Туитър информира, че след като Русия ограничи достъпа до приложението, специалистите са създали
Коментари Харесай

Туитър успя да надхитри руската цензура

Туитър осведоми, че откакто Русия ограничи достъпа до приложението, експертите са създали версия на уеб страницата си, която разрешава да се заобикалят наблюдението и цензурата.

Русия блокира достъпа до фейсбук и ограничи достъпа до туитър в опит да ограничи осведомителния поток по отношение на войната в Украйна. И двете компании обявиха, че работят за възобновяване на достъпа на хората в Русия до платформите им.

Twitter прибягва до така наречен " onion " услуга, при която потребителите могат да имат достъп до обществената мрежа, в случай че смъкват браузъра Tor, който дава опция за достъп до уеб сайтове в пространството, известно като " dark web ", заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Вместо разширението.com, при onion уеб страниците се употребява.onion. Обичайните версии на уеб страниците, като да вземем за пример Twitter.com, също са налични през браузъра Tor, само че версиите с.onion са пригодени особено за този браузър и разрешават превъзмогване на проблеми, основани от злонамерени играчи в киберпространството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР